dinsdag 21 februari 2012

eerste ervaringen met nieuwe strips

Toen ik in de nazomer voor het eerst met het minischerm fietste merkte ik direct het verschil in snelheid en confort. De voorspelde 10% snelheidswinst leek direct aardig te kloppen.

Afgelopen zondag heb ik weer eens sinds ca een maand met de Mango gefietst, maar nu met de nieuwe strips onder, op en achter de fiets.
Wat betreft het confort van de voetstrippen kan ik direct zeggen dat er veel minder luchtstroming in de fiets is, wat dat betreft is de missie geslaagd. Maar dat wist heel nederland zo langzamerhand al wel.
Wat betreft eventuele snelheidswinst kan ik echter nog niets zeggen, want ik voelde  me absoluut niet fit (en nog steeds niet) en kan dus slecht vergelijken. Mijn standaard rondje Doesburg, Doetinchem, Zutphen, Brummen, Dieren was zwaar. Snelheden rond de 35-40 maar met erg veel pap in de benen, maar absoluut zonder koude voeten.

Eerst maar weer even fit worden, en dan zien we wel weer verder.
Tot later !!

8 opmerkingen:

 1. Lorenz, misschien wil je in de zomer wel koude voeten?

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Als je dan maar op tijd fit bent voor de Voorjaarstocht van LOL....;) Het is natuurlijk wel een thuiswedstrijd voor jou, want we gaan om 11.30 uur bij het station in Dieren Liggend Arnhem ontmoeten.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. hoi Wim,

   ja, daar ga ik wel van uit ! Leuk man,Zutphen en Arnhem samen in Dieren, Ik kom wel eerst om 9.30 uur naar Zutphen.

   Verwijderen
 3. Dat is nu zo jammer Lorenz, je geeft het zelf al eerlijk aan: Er zijn zo veel factoren die je snelheid bepalen.
  Dat het zonder test met een vermogensmeter zeer subjectief wordt...
  Mvg Mick

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Hoi Mick,

   ja, dat is allemaal geen nieuws. Wat vind je nou eigenlijk zo jammer ?

   Verwijderen
 4. Nou dat het op zich een interessante opstelling van onderdelen is maar of het nu snelheidswinst oplevert zal nooit duidelijk worden zo.

  BeantwoordenVerwijderen
 5. dus jammer dat ik geen SRM meter heb.. ja, inderdaad, je zult het voorlopig met de theorie en met mijn gevoel moeten doen.

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Ach wat maakt het allemaal uit, uiteindelijk gaat het er volgens mij om hoe het voelt. Mijn Roets is zeker weten niet de snelste "open-ligfiets", maar het voelt ontzettend goed om ermee te fietsen; dus ben ik blij...en dat voelt ook weer goed...het blijft een "gevoelig" mannetje hè, die Wim.........;)

  BeantwoordenVerwijderen