zondag 30 juni 2013

RDW2013

Door allerlei vervelende omstandigheden heb ik de afgelopen weken geen enkele km kunnen fietsen, laat staan trainen voor de RDW2013.
Pas vrijdagavond had ik besloten toch mee te doen met de 1 uurs tijdrit. Jan-Marcel van de organisatie mailde dat er nog een wel wat ruimte was. Snel alles gepakt, vroeg naar bed en 's ochtends vroeg samen met Jacky de fiets op de Volvo gezet. Even later zag ik in een flits iemand een foto maken van het geheel, Paul Mooi Geel Is Niet Lelijk had de combinatie al gespot . . .

Leuk om iedereen weer eens te zien en te spreken, ook de mannen die ik allleen nog maar kende van de BLOGS zoals Quezzzt en Magic Bullet.

Vorig jaar met de Mango gereden (43km/uur), met de leen sinner kap van Harry Lieben. Dit jaar met de Quest en mijn eigen Sinner kap, die ik eigenlijk nog nooit heb gebruikt. Een paar weken geleden had ik al een Super Moto , en 2 F-lites gemonteerd en 1 rit geprobeerd. Het verschil merkte ik toen al direct (tov Surpreme en 2 greenquards). Verder de rechter spiegel gedemonteerd, die linker vond ik wel handig om in de gaten te kunnen houden wie me ging inhalen en of ingehaalde rijders ook daadwerkelijk op afstand kwamen.

De race begon goed, maar naar een paar minuten werd het me al veel te warm in de Quest. Ik merkte dat ik geen ervaring heb met dicht rijden. Dan het vizier maar iets open en ook dat ging niet vlekkeloos. De schroefjes zaten niet strak genoeg om voldoende te klemmen, ze trilden zelfs steeds losser en ik moest met de hand het vizier open houden. Onhandig maar wel te doen.
Dan de km teller....ik had de wielomtrek nooit aangepast voor de F-lites, dus reed harder dan de 47-50 die ik telkens op mijn tellertje zag. Uiteindelijk mijn officiƫle gemiddelde gecorrigeerd op 50.3 km/uur, wat ik gezien mijn voorbereiding nooit het verwacht !!

Hieronder wat beeldmateriaal van o.a. BoCycle die even mijn Quest heeft geprobeerd en Theo en Marloes die ik op de terugweg inhaalde.

Tot volgend jaar !!


5 opmerkingen:

 1. LOL !!!!!

  Vond Bocycle die stroomlijnfietsen toch wel erg snel langskomen ?? Is hij bekeerd tot velomobilist ??

  Ik zag op de nu officiele uitslag dat we allemaal wat minder hard zijn gegaan, maar even zo goed zie ik jou ( L@R3NZ ) op mijn camerabeelden loeihard langskomen ;-))

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Soms is geen voorbereiding de beste ;-) Mooie snelheid! Zijn mijn foto's binnen gekomen?

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Zoals ik al meldde: je kunt behoorlijk hard fietsen. Mooi resultaat!

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Allemachtig wat een snelheid. Waar haal je dat vandaan? kan je mij trainen?

  BeantwoordenVerwijderen